Acts & events, life muziek

Voor je event ben je op zoek naar professionele Afrikaanse acts, bands of muzikanten.

Dit kan zijn voor een openingsact een kick off een energizer of een groot bedrijfsfeest.

 

Je gaat Googlen maar je hebt een probleem.

Je vindt in Nederland vooral individuele artiesten en bijna geen bands. Je hebt geen idee wat voor genre of stijl aangeboden wordt.

Eigenlijk weet je zelf ook niet zo goed wat je wilt en je weet niet of de band een inhoudsplichtigen verklaring heeft zodat jij gevrijwaard bent van fiscale consequenties. Verder wil je geen gedoe met visa en hoge invlieg en verblijfskosten.

 

Ik help je graag, met je speurtocht, deze 14 producties vertegenwoordigen wij, ze zijn allemaal woonachtig in Nederland,

met wat advies ben je snel van je probleem af en boek je een top band.

Let us burn down the stage!

 

afrikaanse muziek

Voodoo Vibes, moderne Voodoo music : 

Wie Afro-beat kent kent Fela Kuti en Fela is een  legende binnen de hedendaagse Afrikaanse muziek. Bandleider componist Alfred Kossilate  Quenum heeft jaren met  Fela getourd. De muziek van Voodoo Vibes is geïnspireerd door de traditionele ritmes en Yoruba zang van de Voodoo cultuur uit Benin. Een absoluut swingende voorstelling waarbij het publiek gegarandeerd niet blijft zitten. Deze productie bestaat uit 7 muzikanten en 3 danseressen.

 

Zijn  eerste formatie de Gangbe Brass band scoorde hoge ogen Deze band toert nog steeds met zijn repertoire de wereld rond. Zijn tweede band de Voodoo  Brass band speelde in 2000 op North Sea Jazz. De Voodoo Vibes  is Afro- Funky- Groovy- Jazzy,  kortom een feest om naar de  luisteren, een lust voor oog en oor.

 

Cast: 7 artiesten eventueel aangevuld met 2 danseressen.

afrikaanse artiesten

Black Harmony is een groep van ambitieuze en gedreven jonge mannen die keihard timmert aan de weg, met succes. Door vooral wat natuurlijk komt en waar zij goed in zijn namelijk zingen.  Deze formatie is opgericht op 9 juni 2006 en heeft zich gespecialiseerd in close harmony. Black Harmony brengt traditionele en culturele Afro Surinaamse muziek ten gehore. Via  accapella  komt de zang act  het best tot zijn recht. Elk optreden wordt het publiek meegenomen op een muzikale cultuurreis en onvermijdelijk diep geraakt.

 

Met hun warme stemmen presenteert Black Harmony een smeltkroes van eigen songs en bewerkingen van al bestaande nummers.

 

Zangkwaliteiten worden primair ingezet ten behoeve en ontwikkeling van traditionele Afro Surinaamse muziek.

Alle leden zijn van Afro Surinaamse afkomst. De tot slaaf gemaakte Afrikanen hebben tijdens de slavernij een eigen natuur godsdienst gecreëerd, geïnspireerd en beïnvloed door diverse Afrikaanse religies. Hierbij is het herdenken van je voorouders  zeer belangrijk. 

 Black Harmony wilt door middel  van muziek hun voorouders herdenken.

 

Cast 7 artiesten

afrikaanse artiesten

Zoumana Diarra 

is een grootheid op snaarinstrumenten. Zijn favorieten zijn de kora, de ngonie en de gitaar. Op het moment dat Zou zijn vingers op de snaren zet gebeurt er iets magisch. De ambiance verandert in een sprookje. 

Hij speelt met zijn ogen dicht, verbonden met de inspiratie die van binnen komt.

Dit jaar 2018 heeft hij nog een grote reünie tour gedaan met de FIVE GREAT GITARS.

 

Zijn Malinke roots zijn traceerbaar maar zijn muziek overstijgt dit kader. Wat zijn stijl uniek maakt is de kadans die hij in de melodieën tevoorschijn tovert.

 

 

 

Cast 1   2 of 3 artiesten.

 

wereldmuziek

 

Basile Maneka Basile

is (gospel)zanger, gitarist, percussionst, performer,

componist en docent Afrikaanse muziek.  Basile groeide op in Kinshasa, in een rijke Congolese muziektraditie.

Basile brengt muziek met passie, ritme en authentieke Afrikaanse sfeer.

 

Bijvoorbeeld voor een groot festival,.een kerkdienst, een intieme bruiloft of een energizer bij een congresbreak.  Wil jij je publiek in beweging brengen? Of laten genieten van prachtige ritmes en klanken? Neem dan contact op.

 

 

 

Cast: 5 artiesten.

reggae

Jamaican born singer/guitarist Robert Green was the main songwriter of the band and easily adapted to their new style. The original three-piece was augmented by saxophone and keyboards and soon they developed their own exciting and innovative sound. 

UB40 saw them in 1980, were blown away and asked the band to support them on their forthcoming tour. UB40's original producer Bob Lamb signed Reality to his label and recorded their first album "Make a move" and the song "Tell me what's going on in your mind" got to number 20 in England and charted in Canada. 

Soon they were touring all over Europe and came to Holland for the first time in 1982. They met the most famous Dutch reggaeband "Doe Maar" and did several festivals with them. Soon after, for practical reasons, they decided to move to Holland, where they recorded their second album "Public Eye" with producer Peter Vincent. "Soweto" and "Circumstances" were the songs that charted in Holland.

The songs are a unique blend of social awareness, strong melodies and catchy hooklines. The maturity of the band is evident in their performance, which is an energetic and uplifting experience. 

Cast: 8 artiesten

traditionele afrikaanse muziek

Betogha bestaat uit 3 artiesten met hun roots in  Ghana Benin en Togo. Ze vertalen hun muziek naar voorstellingen waar het plezier vanaf spat.

Ayaovi Kokousse Kodjo Agbodjalou en Koko Lawson zijn alle drie vocalist en percussionist. Ayaovi en Kodjo kennen ook de traditionele dansen van de Mina/Ewe/Fon zoals de Sakpata.

Een typische Beninse aangelegenheid is bodypercussie. Betogha gaat helemaal los tijdens deze act.

 

 

De power zit in de zang, de harmonie is echt bijzonder.

Drie mannen met een krachtige uitstraling.

 

Cast: 3 artiesten

events

Baba de verhalenverteller Zijn voorstellingen zijn een culturele reis naar zijn thuishaven "Afrika". Hij vertelt vol passie en vuur, eerlijk en eenvoudig, eigenzinnig en met een dosis humor.

Zingend en dansend vertelt Baba zijn verhalen uit Afrika voor jong en oud. Geheel gekleed in traditionele Afrikaanse kleding en zichzelf begeleidend op de trommel, neemt hij zijn publiek mee op reis naar Afrika. De verhalen die hij van zijn vader gehoord heeft en de verhalen die hij zelf bedenkt en schrijft door zijn theaterachtergrond, vormen de basis van zijn voorstellingen. 

Hij weet een goede sfeer te creëren die zich onder andere kenmerkt door de verbinding tussen de verteller en de luisteraars. De interactie tussen hem en het publiek kan uitnodigende, uitdagende, overrompelende en ontroerende momenten opleveren.

moderne afrikaanse muziek

 

Fugeelife

swingende soukous uit Congo is opgericht in 1995 in Den Bosch als  'Le Reveil" (opstaan ontwaken). Een eenheid van personen met nieuwe ideeën. Zij zeggen nee tegen geweld en willen hun geloof uitdragen. In 1997 kregen enkele leden van deze vriendengroep het plan om samen een band te starten.

 

De gedrevenheid was enorm omdat zij allemaal als vluchteling dezelfde ervaringen hadden gedeeld.  Quincy Cardical oftwel Armand Muinda componeerde prachtige muziek en ze speelden met Revival Okapi op vele bevrijdingsfestivals. 

 

 

 

Cast: 6 artiesten

afrikaanse percussie

Foret Sacree is een authentieke Togolese voorstelling waarbij je de vibraties van de koebellen in het geheime bos zelf voelt. Je ervaart het mysterie van eeuwenoude ritmes, maskerdansen en samenzang.

Onder leiding van de multigetalenteerde Ayaovi Kokousse wordt je meegenomen in de diepte van Afrikaans bewustzijn. Het geheel wordt nog spannender met hoge steltenlopers en vuurspugers.

 

Wat Foret Sacree ook tot een aanrader maakt zijn hun prachtige kostuums en de verschillende kostuumwisselingen tijdens de voorstellingen. Dit houdt het optreden continu verrassend.

 

 

Zelfs vuurspugers en steltlopers kunnen ingezet worden.

 

Cast: 6 tot 11 artiesten

djembe percussie

 

Me Wee 

betekent 2 in het Yoruba. Yoruba is een veelgesproken taal in Benin en Nigeria.

Kodjo Agbodjalou en Alfred Quenum verrassen je op een concert met karakter.

Het feit dat ze al bijna 18 jaar samen werken is voelbaar en hoorbaar in de perfecte harmonie en  de synergie die tussen deze wtee artiesten is ontstaan.

 

Vol energie, of juist intiem en sensitief, jij mag het zeggen

 

Cast: 2 artiesten

afrikaanse dans

 

Yamo Yamo 

is een kreet die in Ivoorkust wordt geroepen om percussionisten en dansers aan te moedigen.

 

Deze formatie artiesten bruist, bubbelt en explodeert. De djembe, de douns, de shakers, balafoon en gouli worden allemaal ingezet om de voorstelling variatie en dynamiek te geven.

 

Yamo yamo pulseert, de meeste artiesten hebben ook bij Le Ballet National de Cote d Ivoire en Koteba gewerkt.

 

Cast 5 tot 10 artiesten

wereldmuziek

The Tribal Touch 

heeft in 2006 7 en 8 in de Nederlandse theaters getoerd via het impresariaat AT Productions.

Het is een combinatie van allerlei invloeden en dat maakt deze band uniek. Malinke, Yoruba, jazz, funk, waterdrums, bodypercussie het is allemaal aanwezig.

 

Zelfs Gelede gemaskerde dans en de Zangbeton ontbreken niet. Een voorstelling waarin moderne en traditionele invloeden terug te herkennen zijn. Het is een zeer dansbare show en hierom heel geschikt voor festivals. Ook interactie met het publiek gebeurt veelvuldig.

 

Cast: 6 tot 10 artiesten

afrikaanse band

 

Le Feu 

is onstaan ter gelegenheid van de opening van de Black Achievement month in 2018. Deze show werd door John Leerdam gepresenteerd. De act was een enorm succes.

 

Als je op zoek bent naar vuur, passie en power dan is Le Feu precies wat je nodig hebt.

de artiesten hebben verschillende achtergronden en komen uit verschillende landen waaronder: Ivoorkust, Senegal, Congo en Togo.

 

Cast 6 of 7 artiesten.