Over ons

Mijn naam is Mirjam Koenen-Quenum, ik ben 54 en kom uit een Brabants dorp. Op mijn 25e kwam ik voor het eerst in Ghana. Ik ontdekte hoe ik gevormd en begrenst ben door mijn eigen cultuur, dit inzicht veranderde mijn leven totaal. Ik wilde over die grenzen gaan en op avontuur. Vijf jaar later ontmoette ik mijn man in Benin, een jazz saxofonist. In 2000 startten we bureau Jambo Afrika. Samen hebben we jarenlang gezien wat de impact van Afrikaanse muziek  op mensen hier is.

We zijn allemaal 'groepsdieren' en functioneren het beste binnen de geborgenheid van een gemeenschap. De arrangementen van Jambo Afrika maken dit gevoel wakker. Mensen herkennen de behoefte, ze voelen zich veilig, vrij en overstijgen hun begrenzende ratio.

Dit proces is een fantastische reis, want WIJ is het nieuwe IK.

 

Mijn  naam is Alfred Kossilate Quenum, ik ben 50 jaar en kom uit Ouidah Benin. 

Ik ben Ifa orakel priester, jazz saxofonist en componist. Het liefst help ik mensen. Dit doe ik o.a. via communiceren met muziek en Jambo Afrika is hierbij een prima platform. Veertig jaar ervaring in het observeren van, en luisteren naar mensen hebben mij veel goeds gebracht.

 

Mijn roots bepalen wie ik ben en wat ik doe.

Ik heb mogen spelen met Fela Kuti, Angelique Kidjo, Toumani Dioubate en Habib Koite.

 

Mijn passie is eeuwenoude kennis te implementeren in de wereld van vandaag. 

 


Alfred en ik hebben in de afgelopen 20 jaar een fantastisch team ontwikkeld. 24 Artiesten uit 8 verschillende Afrikaanse landen werken met ons samen. Het doel wat we met zijn allen nastreven is simpel en krachtig. 

 

We willen onze expertise op het gebied van communicatie en entertainment inzetten om teams sterker te maken. Jambo is het enige impresariaat in Nederland dat gespecialiseerd is in Afrikaanse muziek.

 

Alle artiesten hebben de wereld rond getourd in balletten en gezelschappen. Dit, in combinatie met de Afrikaanse community sense resulteert in een team met een zesde zintuig voor enthousiasmeren, deelnemers uit hun comfort zone halen en onverwachte verbindingen maken. 

 

 

Romeo Sno

Het maakt niet uit overal waar Romeo Sno (RE Snootje) binnenkomt ontstaat er beweging en is er feest door zijn muziek en grapjes.

Als de producer van Beatcreator dacht hij al buiten de kaders.

Door het geven van shows met verschillende groepen in de rap en R&B, rock en house scene weet hij het publiek altijd te vermaken.

Hij heeft verschillende prijzen gewonnen dankzij zijn lef en zijn creatieve geest

afrikaanse zang

 

Maame Joses 

is een bekendheid. Zij heeft meegedaan aan THE VOICE en kwam tot de 2e plaats in 2012. Bij DE GROTE PRIJS kwam zij in 2010 tot de halve finale. Zij is geboren in Ghana en is opgegroeid in Engeland Ghana en Nederland. Zij verzorgt prachtige singer songwriter, rap en gospel workshops.

 

Maame's doel is ook altijd om in een groep een proces in beweging te zetten. Zij laat mensen naar binnen kijken. Een zangeres met een groot hart die van emoties melodieën maakt.

Sinds 2012 werken we met Maame samen.

wereldmuziek

 

 

Sidy Diouf komt net als NDingo Dione uit de Casamance in Senegal. Sidy is een teamplayer. Hij geeft ruimte aan iedereen, heeft humor en is oh zo relaxt.

 

Ook de sabar ritmes kent hij als de beste. Ook Sidy doet veel aan dansbegeleiding bv bij de cursussen van Ayaovi.

Sidy is sinds 2013 in ons team.

djembe

 

 

Ayaovi Kokousse is de oprichter en bandleider van Foret Sacree Oublie. Hij komt net als Kodjo uit Togo en is een multitalent. Zang dans en percussie allemaal op top niveau. Zijn inspiratie vindt Ayaovi in de spirituele kant van zijn roots.

Hij is geïnitieerd in verschillende genootschappen en is een idealist met visie. 

Hij geeft 3 avonden per week dansles in Amsterdam en Utrecht. De fusie urban is zijn specialisme. Ayaovi maakt gebruik van traditionele Togolese instrumenten zoals de kpanlogo en de sator, een hele grote trommel die met stokken wordt bespeelt. 

Ayaovi is al sinds 2004 in ons team.

djembe

 

Fantison Araby O Bryan heeft Surinaamse roots. Als 13 jarige ging hij al vaak op pad met zijn bekende vader Ponda O Bryan. Alle festivals in Nederland heeft hij bezocht en hij is een gewilde begeleider bij dans cursussen en dans workshops.

 

Fanti is didactisch heel goed. Met plezier weet hij ingewikkelde ritmes over te dragen. 

Fanti is sinds 2017 een gerespecteerd teamlid binnen Jambo.

afrikaanse dans

 

 

Ze Dieye is Senegalees. Dans is zijn grote passie. In Senegal heeft hij  o.a. gedanst bij Ballet Fambondy, Pape Moussa Group, Tam Tam D'afrique en Coutoubo (Guinee).

 

Individueel begeleidt hij als solo-danser percussie groepen tijdens presentaties en optredens in zowel België als Nederland. Op dit moment wordt ook hard gewerkt aan de opzet van een wekelijkse dansworkshop!

 

Als choreograaf en danser bij Toubacouta Troupe Senegal geeft hij vaak shows op festivals, promotie-events, feesten (bruiloften, verjaardagen),

Ze start in 2018 bij  Jambo Afrika

 

afrikaanse zang

 

Orlando  Ceder geboren op 19 mei te Amsterdam: Ik kom uit een liefdevol gezin

dat met heel veel passie en plezier Afr0-Surinaamse muziek maakt. Mijn moeder en vader zingen beiden in culturele zanggroepen. Mijn vader was muzikaal leider en voorzanger van de band A-Sa-Go en is nu voorzanger van de groep Pasensi Famiri. Mijn moeder zingt in de band Prefuru. Op zeer jonge leefttijd heb ik besloten me te verdiepen in de godsdienst Winti. Dit geloof heeft mij empowered. Winti is een leefwijze die zijn oorsprong in West Afrika heeft maar gevormd is in Suriname. Muziek is hierin heel belangrijk om emoties over te brengen en te verwerken. Naast Winti  ben ik opgevoed met soul, regaae, R &B en neo soul.

 

Black Harmony is mijn eigen accapella zanggroep. Momenteel is dit de enige

Afro-Surinaamse zanggroep die zich presenteert aan een breed publiek.

djembe

 

Moussa N'Diaye was in Senegal choreograaf avn verschillende grote dans gezelschappen. Naast Sabar geeft hij les in Mbalax en djembe. Regelmatig treedt hij op met zijn groep AmSenMbalax. In Utrecht Amsterdam en Haarlem heeft hij dans les. 

Hij heeft samengewerkt met het Nederlands Blazers Ensemble en heeft zijn eigen bedrijf SAVA.

 

Zijn droom is om Sabar in Nederland te promoten en hierom noemt hij zichzelf 

de Senegalese dans ambasadeur.

teambuilding

 

 

Ibou Ndoung komt uit Dakar Senegal en woont in Amsterdam.

Ibou is sinds 1 jaar bij Jambo. Hij is een veelzijdige percussionist. Hij straalt een enorme rust uit. Ibou is zeer bescheiden en verzorgt boeiende workshops met veel verrassende elementen.

 

teambuilding djembe

 

Sekou Dioubate komt uit Guinee Conakry.

 

Hij is een griot dat betekent dat het artiest/muzikant zijn generatie op generatie wordt doorgegeven. In 2009 is hij gestart met het leren van de kora in Gambia. Hij heeft het van zijn muzikale vader geleerd.

Sinds 1998 speelt hij djembe, dit heeft hij het gezelschap Sagatella gedaan.

Sekou is sinds 2018 bij Jambo.

teambuilding dans

 

Ndeye Sonko is een danseres uit Senegal.

Ook Ndeye komt uit een griot familie. Sinds haar twaalfde danst zij en haar specialisme is Senegalese dans (Sabar) en Africain contemporain (modern).

Zij heeft gewerkt met Joe Bouzazi van het centrum Seguore. Ook het ballet Arta en het Nationaal ballet van Senegal hebben mogen genieten van haar dans kwaliteiten.

Ndeye is sinds 2018 bij Jambo Afrika.

teamuitje

Avalon Brown fell in love with African dance when she lived in Rio the Janeiro. She was amazed by the freedom in the dance and the big movements on strong beats. To learn more she travelled to different countries in Africa and other African related countries.

In Holland she decided to start her own class, a mix of African dancestyles on music that she likes wityh strong beats, where you can completely let yourself go, with a lot of power.

Avalon is teaching AfroMix danceclasses in Amsterdam, Amstelveen and Leiden. With her students she has formed the dancegroup "AfroMixChicks" and they perform on festivals and other events.

teamuitje

Claude Mukwaba geboren in Kinshasa, Congo. Vanaf het moment dat ik oud genoeg was om de ngoma te bespelen, werd ik opgenomen in de band van de kerk. Hier leerde ik de kerkliederen swingend te begeleiden op de ngoma en de djembe. Ik speelde ook in Chem Chem Yetu, een Congolese balletgroep voor jongeren. Hier leerde ik zingen, Afrikaans dansen en het houten ritme-instrument Lokole bespelen. Toen ik in 1998 in Nederland ging wonen, werd ik al snel gevraagd als percussionist bij Tamafri. Sinds 2000 heb ik de artistieke leiding over het gezelschap. Met Tamafri spelen we in het binnen- en buitenland, onder andere op festivals als Dunya festival en de Vierdaagse feesten. 

djembe teams

Mothis Eyanga geboren in Kinshasa,  Ik ben geboren in een groot gezin met veel broers en zussen. Mijn vader speelde ’s avonds heel vaak voor ons op de trommel en mijn moeder zong altijd, ook veel bij speciale gelegenheden.  Muziek was én is mijn leven! Al snel kreeg ik de artiestennaam 'les mains de fer', ‘de man met de ijzeren handen’ en ook ‘yamalonga’, ‘de beste’.

 

Ik trad veel op met verschillende groepen, zoals Groupe Folklorique Lijeumo, Groupe Carnaval Zimbabwe, Percussion Elima, Ballet Lambaya en verschillende Groupes d’animation de Kinshasa. Ook in verschillende Congolese moderne bands heb ik gespeeld.Mijn meest indrukwekkende tijd, was de tijd dat ik in het Ballet Presidentielle Mama Bobi-Ladawa en in het National Ballet van Zaïre speelde. Ik trad regelmatig op voor veel hoogwaardigheidsbekleders, zoals Mobutu. Ook tourde ik met verschillende groepen door Congo, de rest van Afrika en door Europa.

 

afrikaanse muziek

 

Check Diop 

Hij geeft al les in Zwolle, Hattem en Emmen en gaat vanaf dinsdag 16 september ook de lessen djembé in Wolvega verzorgen. Met zijn enthousiaste manier van lesgeven is iedere les een feest. Elke dinsdag vanaf 20.00 uur laat hij... al zijn leerlingen swi...ngen op de Senegaleese Ritmes. Deze lessen worden op de mgr. Scholtensschool, Wilhelminastraat 18 in Wolvega gegeven. Hij is een van de broers van de bekende Diop familie uit Dakar. De familie is een traditionele Griot van de Sing Sing Rythmes. In Senegal was hij percussionist van het vermaarde Ballet 'des Dance Africaine du Senegal. 

Famadou O'Bryan